Nieuws

Nederland wordt het tweede land na Italië waar de luxe Italiaanse industrie via hun gezamenlijke groep Altagamma gaat opereren.
Altagamma is opgericht om het Italiaanse vakmanschap te promoten en zodoende de verkopen van Italiaanse luxemerken te stimuleren.
In het Nederlandse Altagamma bestuur zitten Anneke Boeren van Bvlgari, eigenaar van agent en importeur van high end Italiaanse herenkledinglabels waaronder Corneliani, Kees ten Berge en Sander Lusink van Oger.

Het idee om de eerste buitenlandse vestiging in Amsterdam te openen, komt van Lelio Gavazza, vice president van het juwelenmerk Bvlgari en coordinator van Altagamma. ‘Met de brexit in zicht zal Nederland voor internationale bedrijven en toeristen nog interessanter worden. Het wordt de toegang tot Europa. Schiphol is al een van de beste luchthavens van Europa. Voor toeristen uit China, Amerika en het Midden-Oosten is het een ideale hub.’

Lees hier meer: https://www.telegraaf.nl/financieel/82519462/italiaanse-luxe-rukt-op

”Retailers blijken terughoudend te zijn met investeringen en nieuwe vestigingen,” aldus Rabobank in het Vastgoedbericht 2019. Volgens de bank blijven fysieke winkels kwetsbaar in de retailsector.

“Waar zij voorheen probeerden hun marktgebied verder uit te breiden, zien we dat zij nu kieskeuriger zijn in hun keuze voor (nieuwe) locaties. Zo kan men in de ene markt besluiten een nieuwe winkel te openen en in een ander marktgebied kiezen voor relocatie of terugtrekking,” aldus het rapport. Lees meer in dit artikel van Fashionunited.nl