Voeg ons toe aan jouw adresboek. Bekijk de online versie.
 
homepage nieuws events contact Bezoek onze facebook pagina  Blijf op de hoogte via twitter

Beste lezer,

De toekomst is de tijd die na het huidige moment komt. Het tegengestelde hiervan is het verleden. Dat is de tijd die voor het heden was. Het snijpunt van verleden en toekomst is het nu. Laten we beginnen op het snijpunt, dus het nu en vervolgens kijken naar de toekomst. De vooruitzichten zijn licht positief. Komend najaar zal beter worden dan de start van 2016.  De economie groeit en de consumenten kijken met meer vertrouwen naar de toekomst.

Mooie berichten, maar hoe als ondernemer om te gaan met deze vooruitzichten? Het gaat er mijns inziens vooral om dat je alert bent en de ontwikkelingen in de gaten houdt. Belangrijk item in die ontwikkelingen is de locatie. Het onderscheid tussen zwakke en sterke locaties wordt steeds groter. Hamvraag is dus: Op wat voor locatie zit uw winkel? Zit uw winkel nog op een aantrekkelijke plek? Of kijkend naar het grotere geheel: is uw straat, dorp of stad nog een trekpleister voor de consument? Met andere woorden: bent u nog gelokaliseerd in een kansrijk gebied?

Duidelijk is dat de grotere steden steeds meer aandacht krijgen van de consument, maar moet je als ondernemer dan allemaal in de grote steden willen zijn? Heb je die traffic nodig of wil je aandacht van de gerichte klant? En hoe zit het met de A1 locaties? Heb je die nodig om succes te hebben? Buiten het feit dat de huurprijzen op deze plekken niet meer te betalen zijn voor nationale retailers is het ook zo dat een verplaatsing op een minder drukke stek de convenience voor de klant verhoogt. Wie wordt er bijvoorbeeld nu nog vrolijk van de Kalverstraat op een zaterdagmiddag?

Wat je nu ziet gebeuren is dat winkels op niveau, de A1 locaties mijden en zich op A2 locaties vestigen of aan de rand van het centrum; van de Herenstraat naar de Vismarkt in Groningen, van de Markt naar de Verwerstraat in Den Bosch, van de omgeving Heuvelgalerie naar de Kleine Berg in Eindhoven, en van de Veemarkt naar de Ginnekenstraat in Breda,  om maar een paar verschuivingen te noemen. Het mainstream assortiment zit midden in de stad, het hogere niveau zit daar buiten of in bijzondere dorpen als Haren, Oisterwijk en Laren.

Wat denk ik heel belangrijk is, is dat je als ondernemer een keuze maakt. Kies en pas je assortiment daar op aan. Domano gaat voor kwaliteit en authenticiteit. Factoren waar de consument tegenwoordig graag voor omrijdt. Dus wees de local hero: zorgt u  in de winkel voor de perfecte service en sfeer, verzorgen wij het bijpassende assortiment.

Graag tot ziens!

Kees ten Berge

Handstich
Handstich
"Wij verkopen geen mode, wij verkopen lievelingsstukken." Deze sterke collectie van Handstich vertoont tal van jassen die voor een ieder zijn/haar favoriete jas kan worden. De kleuren zijn sterk, de details opvallend, de mix van verschillende stoffen, verrassend en de kwaliteit is uiteraard weer om door een ringetje te halen.
lees meer
 
Atelier Noterman
Atelier Noterman
Denk aan tennis of cricketclubhuizen in de jaren 80 waar men verscheen in witte kabeltruien, en in spencers uitgevoerd in de kleuren wit, donkerblauw, groen en rood. De chino's van deze collectie vormen een perfect geheel samen met deze look. Ook deze masterpieces blinken weer uit in detaillering en in de manier van produceren; De denims uitgevoerd in 12 wassingen, worden geproduceerd zonder giftige stoffen en met veel minder waterverbruik. 

 

lees meer
Corneliani
Corneliani
Corneliani’s zomer’17 totaalcollectie is ontworpen met 2 thema's in gedachte:  Denken en Relaxen. Bij het eerste thema - oog voor detail, doordachte keuzes maken - horen diepe tinten blauw en tinten grijs in combinatie met fris blauw. Het tweede thema gaat over zoeken naar balans. Hier horen aardetinten bij gemengd met blauwgroen, neutrale kleuren met donkerbruin en heel diepblauw en een hele range denimblauw. Wit en zandkleur worden gecombineerd met walnootbruin en theeblad groen.

lees meer
 
CC Collection
CC Collection
De zomercollectie van het jongere broertje van Corneliani drukt deze collectie uit in 3 thema’s: 1, een stijl die terugslaat op het verleden; we zien Prince of Wales-ruitjes en visgraatmotieven. Kleuren hier zijn: alle tinten blauw gecombineerd met okergeel en hazelnootbruin. 2, een stijl voor de man die innovatie niet schuwt en durf heeft. De kleuren hierbij horend zijn: zwart en wit gecombineerd met ijsblauw en saliegroen en 3. de sportieve stijl uitgevoerd in diverse tinten blauw met grijze detaillering.
lees meer
Fred Mello
Fred Mello
Sinds dit seizoen mogen wij ons in België de trotse agent noemen van dit eigentijdse casual label. Fred Mello is fun, is eigenzinnig en bedoeld voor de dynamische man die veel waarde hecht aan authenticiteit, kwaliteit en niet onbelangrijk, comfort. De kleuren van deze totaalcollectie met een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding zijn: blauw en groen in vele schakeringen, helder geel, rood en diverse tinten grijs. 

* Uitsluitend in België
lees meer
 
Nino Danieli
Nino Danieli
Nino Danieli presenteert een collectie die zich laat verdelen in 6 kleurpaletten: De zachte, zeer draagbare jasjes uitgevoerd in licht en midden grijs / grijze en zwarte kostuums in ruitdesigns / diverse jasjes in vele tinten blauw, effen en in ruitpatronen geschikt voor vele gelegenheden / kostuums in neutrale tinten als crème, en khaki uitgevoerd in effen of in geometrische micropatronen / zachte katoenen jasjes in diverse tinten groen gecombineerd met een witte pantalon / en tenslotte zien we een aantal stukken uitgevoerd in oranjerood en oker. 
lees meer
Blue Industry
Blue Industry
Rijzende ster Blue Industry doet het goed. Dit smart casual label presenteert weer een schitterende totaalcollectie (inclusief sneakers). De eenheid van deze modische collectie maakt het uitermate makkelijk om alles goed met elkaar te combineren. De kleuren deze zomer zijn helder en fris. Veel tinten blauw, grijs, khaki's, groen en roze. 

* Uitsluitend voor België

lees meer
 
Borrelli
Borrelli
Alles van Borrelli-makelij heeft een perfecte pasvorm en worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt als de grote Napolitaanse kleermakers het vroeger zelf al deden: met oog voor finesse en kwaliteit. Deze collectie is weer een fijne. We zien veel denims, shirts, knitwear, chino's maar dit keer ook geweldige zomersneakers in leder en suede. De kleuren: blauw in veel schakeringen, wit, off white en khaki.

lees meer
Re-Hash
Re-Hash
De cotton-collection van Re-HasH is voor de veelzijdige man die van comfort houdt zonder in te leveren op stijl en klasse. Wederom heeft deze topfabrikant ons weer getrakteerd op een zeer veelzijdige collectie broeken uitgevoerd in de mooiste stoffen. Nieuw is de 5-pocket chino – genaamd Precious. Kleuren? Van wit naar licht grijs, van safaritinten van beige naar legergroen, mosterd, grijstinten en bruin. Maar ook warme zomerkleuren: oranje, koraalrood, donkerrood. En we zien zeekleuren in alle tinten blauw en groen.
lees meer
 
Thomas Pink
Thomas Pink
The British shirt authority. Thomas Pink deed wederom waar het goed in is, het ontwerpen van overhemden perfect gesneden en afgewerkt. voor werkelijk iedere man in iedere situatie en met iedere denkbare stemming is er een overhemd. Maak het geheel af met een stijlvolle das als de stemming daar aan toe is, want ook die zijn er in vele kleuren en designs.
lees meer
Altea
Altea
Belangrijk in deze zeer draagbare collectie is het knitwear. De uitgebreide range gaat van visserstruien met grote stiksels naar knitwear met grafische patronen, we zien kleurvlakken in alle vormen en kleuren, veel, heel veel streeppatronen en jacquard designs. Deze collectie is gebaseerd op het zeeleven. Dat wil zeggen dat we veel stukken zien uitgevoerd in veel tinten blauw, zandtonen met groen – kortom: kleuren doen ons denken aan de Mediterrane kust. Wie wordt daar nou niet gelukkig van?

* Uitsluitend voor Nederland
lees meer
 
K-Way
K-Way
K-Way is een begrip. In het verleden stond het merk K-Way al bekend om haar volledig waterdichte nylon jasjes die makkelijk in een hand/heuptasje konden worden meegedragen. In de loop der jaren wordt K-Way niet alleen meer gekenmerkt door dit praktische, goed ademende, waterdichte jasje, maar komt dit label ieder seizoen terug met ook nieuwe modische stijlen uitgevoerd in vele kleuren en designs. Waterdicht uiteraard.
lees meer
Bomboogie
Bomboogie
Bomboogie is producent van stoere jacks, mantels en knitwear. Dit jonge label is voor mannen én vrouwen en heeft een volwassen en stijlvolle uitstraling. De modische jassen zijn uitgevoerd in vele modellen, materialen, kleuren en designs en zijn stuk voor stuk een aanwinst in de collectie. De zomer van '17 wordt zowel kleurrijk als gedekt; naast felle kleuren zien we vele tinten legergroen en camouflageprints.

lees meer
 
Riders on the Storm
Riders on the Storm
De warme, met dons gevoerde jacks (voor mannen én vrouwen) zijn ultralight en gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en innovatieve details. De capuchon kan helemaal over het hoofd gesloten worden en heeft luchtgaten over de neus en oren. Op de capuchon zit ook een bril met glazen die verwisselbaar zijn. De jacks zijn niet alleen ideaal voor in de kou, ze worden ook gemaakt voor de warme seizoenen.
lees meer
 
Voeg ons toe aan jouw adresboek. Bekijk de online versie.