• John van den Heuvel

 • Misdaadverslaggever John van den Heuvel is een drukbezet man. Naast zijn werk als journalist voor De Telegraaf, zit hij regelmatig als crimedeskundige bij onder andere RTL Boulevard aan de desk, maakt en presenteert hij voor RTL4 het programma ‘Ontvoerd’ en volgt hij No Surrender, de grootste motorclub van Nederland. De club die vermoedelijk een geldbedrag op het hoofd van de sympathieke verslaggever zou hebben gezet. Roerige tijden voor de journalist die desalniettemin toch de tijd voor ons nam om te praten over kleding
 • Als we kijken naar de zaken waar jij je mee bezighoudt, lijkt het praten over kleding zo onbeduidend.

  Nee hoor, ik vind kleding leuk en ook belangrijk. Wel even lekker ontspannend juist om het daar over te hebben.

  Wanneer begon je je te interesseren voor kleding?

  Mijn belangstelling voor kleding kwam in de pubertijd. Ik droeg toen veel sportkleding. Adidas was mijn favoriete merk dat ik in mijn vrije droeg én op het voetbalveld. Ik was een middelmatige voetballer bij de Eindhovense club EVV, maar mijn outfit was meer dan dik in orde. Kan mij nog goed die satijnen, glimmende korte Adidasbroekjes herinneren. Vond ik helemaal geweldig toen.

  En toen je bij de politie werkte?

  Toen was ik niet zo bezig met kleding. Tijdens diensttijd hadden we natuurlijk een uniform aan. In mijn vrije tijd droeg ik sportieve kleding. Toen ik op een gegeven moment undercoveragent werd realiseerde ik mij pas wat kleding met je doet en dat het echt wat over je zegt.

  Leg eens uit?

  Ik had toen – eind jaren 80 - regelmatig contact met kopstukken uit het criminele circuit. Droeg hele dure kostuums, tikkeltje glimmend van merken als Armani, Gucci en Prada. Lammy coats waren ook heel erg in en wat ook heel belangrijk was: het horloge. Ik droeg in mijn undercoverwerk vaak een nogal opzichtig exemplaar van Cartier met enorm veel glimmertjes ter waarde van 75.000 gulden. Als ik met de criminele kampers om tafel zat, droeg ik dure, glimmende trainingspakken. Australian was toen een gewild merk. En ook daar hoorde dure sieraden en een opvallend horloge bij. Op die manier communiceerde je je kredietwaardigheid.

  Na je werk bij de politie werd je crime journalist bij De Telegraaf en zagen we je op een gegeven moment ook regelmatig aanschuiven bij RTL Boulevard.

  Klopt. En als je op tv komt, ben je je nog bewuster van hoe je eruit ziet. Voor iedere uitzending kocht ik nieuwe kleding, maar dat ging op een gegeven moment in de papieren lopen. Ik kwam via via in contact met Ongers, een kledingzaak in Weesp. Bij Ongers mocht ik kleding lenen voor tv optredens. Dat was een uitkomst. Ben deze winkel nog steeds erg dankbaar. Op een gegeven moment, in 2005, kwam ik voor merken als Corneliani en La Martina terecht bij jullie. Had en heb een goede klik met Kees. Kom nog steeds graag in de showroom in Naarden, alleen nu wordt mijn kleding geselecteerd door mijn styliste, Yce Sibideh. Yce is net als ik, een gedreven mens, dus we hebben een goede klik. Ik heb zelden discussies met haar over outfits die ze uitzoekt en ben zeer tevreden. Zij weet inmiddels precies wat ik leuk vind en wat mij goed staat.

  Wat draag je graag?

  Van Domano draag ik nog steeds veel Corneliani en daar is als fantastisch kostuumlabel Borrelli bij gekomen. Verder draag ik veel kostuums van het huismerk van Oger. Qua schoenen draag ik graag Tod’s en Santoni. Heb ook regelmatig Jeffery-West gedragen, maar die draag ik niet meer. Ben een beetje uitgekeken op die punten. Het zijn wel hele bijzondere schoenen. Verder ben ik gek op mooie horloges. Breitling is favoriet. Ben ook Friend of the Brand. Heb alle drie mijn zoons een exemplaar gegeven voor hun 18e verjaardag.

  In welke kleding zullen we je niet zien?

  Je zult me niet zo snel zien in hele schreeuwende kleuren en kledingstukken waar heel groot het merk opstaat. Ik houd het tegenwoordig wat beschaafder.

  Tot slot, wie van jouw collega’s vind jij er goed uitzien?

  Ik vind Humberto Tan er altijd heel goed uitzien en de mensen van Fox Sport. Die mannen, maar ook bijvoorbeeld Helene Hendriks, zien er allemaal zeer goed verzorgd uit. Feit dat dat mij opvalt zegt wel wat over de mate van verzorgdheid van de gemiddelde presentator, haha!

 • 1331810710johnvdheuvel.jpg
 • john-van-heuvel-niet-bang-willem-holleeder.jpg